Over d’Oranjeboom

Rob tapt een lekker glas Hertog Jan pils als huismerk en heeft daarnaast een wisseltap waaruit producten als Leffe en diverse seizoensbieren stromen. Dit wordt aangevuld door een bijzonder assortiment speciaalbieren op fles. Ook met de wijnvoorziening is in dit etablissement helemaal niets mis.

De collectie jenevers die er op het schap staat wordt in nauwe samenwerking met de Velpse drankenspecialist Appeldoorn samengesteld en bevat werkelijke parels uit de distilleerketels van onder andere Zuidam, Rutte en Van Wees. De stamgasten zullen het beamen: menig oude jenever van vaderlandse bodem is kwalitatief net zo hoogwaardig als de doorgaans aanmerkelijk hoger aangeschreven single malt whisky´s. En, niet geheel onbelangrijk, minstens net zo zuiver.

Het klassieke karakter oefent niet alleen aantrekkingskracht uit op het oudere deel van de Velper bevolking, maar ook jong publiek mag zich zeker regelmatig over de drempel verleiden. Waar dat in veel gevallen leidt tot een forse slinger aan de volumeknop, blijft de geluidsterkte in Café d´Oranjeboom beperkt tot muzikaal behang, zodat er geen sprake is van inbreuk op de geluiden waar je in een bruin café de voorkeur aan geeft: gezellig geroezemoes en het getik van de biljartballen bij wederom een carambole.